Vesti

U ime Red Hat-a, Romsym Data Vas poziva da nam se pridružite na seminaru 20. Februara, 2013. u hotelu Falkensteiner u Beogradu.

Detaljnije...
 
Naslovna arrow Adobe arrow Kompanija Adobe je objavila Adobe ColdFusion 9...
 
 
Kompanija Adobe je objavila Adobe ColdFusion 9...
ImageKompanija Adobe je objavila Adobe ColdFusion 9 namenjen kreiranju dinamičkih Web stranica i Internet aplikacija. Novo izdanje nudi karakteristike dizajnirane da poboljšaju produktivnost programera i pojačaju razvoj softvera razvijenog u integraciji ColdFusion-a sa postojećim poslovnim okruženjima.
 



Novine u ColdFusion 9


Interoperabilnost office fajlova

Jednostavno napravite office dokumente za izveštavanje, donošenje odluka i prezentacije. Učitajte, napravite i ažurirajte radne tabele koristeći novu CFSPREADSHEET oznaku. Programski napravite PDF fajlove iz Microsoft PowerPoint i Word fajlova. Dinamički napravite prezentacije u HTML-u ili SWF-u iz PowerPoint prezentacija direktno na serveru.

Čvrsta integracija sa ColdFusion Builder™-om

Povećajte snagu Adobe ColdFusion Builder™ softvera, veoma prilagodljiv, Eclispe ™ baziran IDE koji omogućava programerima da naprave ColdFusion aplikacije brže nego pre.

Objektno-relaciono mapiranje

Napravite aplikacije nezavisne od baze podataka pomoću objektno-relacionog mapiranja (ORM) baziranog na open source Hibernate biblioteci. Uštedite vreme i koristite bazu podataka bez upotrebe SQL-a. Koristite ORM Application Wizard u ColdFusion Builder-u da generišete ColdFusion komponente (CFC) za logiku i povezivanje bez pisanja i jedne linije koda.

Microsoft Office SharePoint integracija

Preuzmite podatke iz Microsoft Office SharePoint web servisa u ColdFusion * aplikacije sa novim CFSHAREPOINT tag. Pored toga, koristite mogućnost jedinstvenog prijavljivanja na SharePoint da biste prikazali ColdFusion * aplikaciju kao web segment u okviru SharePoint sajta bez zahtevanja od korisnika da se ponovo prijave na sistem.

Adobe AIR® lokalna/udaljena sinhronizacija baze podataka

Ponudite korisničke aplikacije sa online/offline mogućnošću uz pouzdano upravljanje podacima. KorišćenjeM SQLLite-a u clientu i ORM-a na serveru, ColdFusion 9 upravlja otklanjanjem konflikata i sinhronizacijom podataka između klijenta i servera kada vaša aplikacija ponovo postane online.

Nove Ajax kontrole

Napravite privlačnije i intuitivnije aplikacije sa širim skupom Ajax kontrola koje obogaćuju novu Ext JS 3,0 biblioteku uz korišćenje CFML oznaka i atributa. Nove kontrole obuhvataju mapiranje, multimedijalni plejer, multifile učitavanje, navigaciju po stablu, Indikator napredovanja, potvrde, obaveštenja, dugmad i klizače.




Više o ColdFusion 9 i o ostalim Adobe proizvodima, možete saznati na Web stranici

 
 
Top!
Top!